Grundlægger Deborah Borgen

Iværksætter, filosof og pioner inden for bevidsthedstræning, mental træning og forståelse af menneskets bevidste og ubevidste mekanismer og processer. Grundlægger af Unique Mind ESP og Deborah Borgens Stiftelse.

 

Deborah Borgen er født i 1960 i Canada og opvokset i Oslo. Hun er uddannet økonom ved Handelshøjskolen BI, og har tidligere arbejdet som økonomichef i byggebranchen.

Hendes egne nærdødsoplevelser lærte hende at mennesker har en ubegrænset mental kraft, som hun i dag træner og lærer andre at tage i brug.

»Jeg vil give mennesker håb – og løfte de til selv at se deres potentiale og tage deres ressourcer i brug. Ressourcer de gør, at vi kan skabe en bedre hverdag for os selv, og andre – uden at være fastbundet af gamle indlæringer og oplevelser.
Kan jeg, da kan alle!«

Deborah Borgen er kendt for at have udviklet det internationale videnskabelig publicerede systemet DB-System® (tidligere kaldet BevidsthedsTræningTM). Også refereret til som Borgens metode og Borgens mentale træningsprogram.

Meditationsformen SIM (Selv-ledet Imaginær Meditation) er en del af DB-System®. Mennesker som er trænet til at bruge SIM, kan selv gøre ændringer af ugunstige tankemønstre og indlæringer, hjemme i egen stue, uden brug af terapeut.

Hun er også en af verdens fremmeste ekspert på det intuitive sanseapparat, også kendt som vores ESP-sans (ekstra sensorisk perception). I over 16 år lavet hun studier og videreudviklet forståelsen af ESP-sansen, sådan at hun kunne træne mennesker til at styrke og forstå det intuitive sanseapparatet.

TV-programmer

Deborah Borgen har deltaget i TV-programmerne Fornemmelser for mord og Åndernes magt i Norge, samt som ekspert og rådgiver i TV-programmet og konceptet Psychic Challenge, som blev solgt til over 19 lande.

»Grunden til at jeg deltog på disse programmerne var at jeg ville vise, at vi alle har en mavefornemmelse og intuition – en ESP-sans som vi må lære os at bruge i hverdagen. Vores mavefornemmelse og intuition er en helt naturlig del af os, og vores vigtigste ressource for et godt liv! Vores intuition er faktisk også en forudsætning for vores kreativitet.«, pointerer Deborah.

Restitution og helbredelse

I mere end 5 år arbejdet Deborah også med healing. Noget af det hun ønsket at udprøve og teste, modbevise eller bevise, var om alle mennesker har denne ressource, og om den er forbundet med vores restitutionsevne.

Flere tusinde har fået hjælp fra Deborah, men det vigtigste for hende er, og har altid været, at vise mennesker at de selv kan, og at vi har denne kraft i os, som en del af vores potentiale.

»Selv når mennesker kom til mig for healing fik de lære om hvordan tankerne påvirker kroppen, og hvad de selv kunne gøre. Det var utrolig vigtigt for mig at de ikke skulle blive afhængige af mig, men at jeg kunne løfte dem, og at de også lærte hvordan de kunne løfte sig selv.«, forklarer Deborah.

Titusindvis har fået træningen

Deborah har haft over 30 000 mennesker på kursus, og omtales som en af Norges fremmeste foredragsholdere. Hun har udgivet flere bøger og udviklet flere kursus, og er selv et eksempel på at vi ikke behøver at være et offer i eget liv.

I artiklen Svaret på menneskets lidelser flyr rett foran nesa vår! beskriver hun essensen af hendes ændringsfilosofi. Og på hendes hjemmeside www.deborahborgen.com kan du læse mere om Deborah Borgens liv og arbejde.

Historien

Deborah Borgens barndom bestod af vold, alkohol og to voldtægter i ung alder, og overgreb fra en læge, og i 1986 ramte hun muren på en brutal måde. Det blev starten på hendes vej til at udvikle DB-System®.

Traumatiske oplevelser, for meget stress i hverdagen og manglende kundskab om hvordan vi mennesker fungerer var årsagen til, at hun ramte muren.

Mangelfuld oplæring og inden for normerne

I skolen lærte ikke Deborah så meget om livet, endnu mindre om hvordan vi kunne leve et godt liv, og håndtere situationer vi møder på vejen.

Samfundet lærte hende kun om hvad hun kunne gøre, ud i fra en begrænset tankegang. Hvor vi må holde os inden for fastlagte regler og normer – hvis ikke er vi jo ikke sådan som andre:

– ikke søde nok
– ikke gode nok
– ikke dygtige nok
– ikke noget værd
– Og Janteloven: Tro ikke, at du er noget!

Individerne forsvinder, og det gjorde også individet Deborah.

Som økonom og med et analytisk perspektiv, begyndte hun sin søgen efter svar på; hvordan levet et godt liv, hvor hun kunne håndtere hverdagens opgaver og udfordringer med en indre ro.

DB-System® er et resultat

Efter 24 år med dybdegående studier, egen udvikling og systematisk arbejde, kunne Deborah sætte det hele sammen til et helt nyt system. En helt ny hjernetræning med enkle teknikker, der kan bruges hjemme i egen stue, uden terpeaut.

»Jeg så, at når jeg selv tog ansvaret for mine egne følelser og reaktioner, blev det et stort skridt fremad, i egen udvikling. Jeg brugte teknikkerne til at bearbejde traumatiske erfaringer i livet, sådan at jeg kunne være til stede i verden uden vrede, had og bitterhed til mennesker som havde gjort mig fortræd.

I dagens samfund forventes der, at vi hele tiden skal præstere. Samtidig skal vi holde facaden; have et skønt hjem, se godt ud og have et godt arbejde. Det ydre justeres konstant, for at tilpasse de ydre krav, imens det indre bliver glemt.«, præciserer Deborah.

Forskning på systemet

For Deborah blev det vigtigt at kunne vise til forskning, sådan at alle kunne være trygge på at det er et kvalitetsarbejde, med dokumenterede resultater.

Forskningen på Deborah Borgens banebrydende system viser, at når vi træner hele hjernen, skaber vi nye forbindelser på tværs af hjernehalvdelene, sådan at vi i vores hverdag tænker mere smart/kløgtigt og mere effektivt. Intuition, kreativitet og empati bliver mere tilgængeligt.

Vi får en større ro, og en større forståelse for hvordan vi kan skabe gode løsninger – for os selv og for andre. Når vi bruger flere af vores ressourcer, vil vi formå at finde bedre løsninger, også i samarbejde med andre mennesker. Vi får hovedet med på holdet, og balance mellem det ydre og det indre.

Med en ny forståelse er vi mere robuste

I en tid med store udfordringer fremfor os, i eget liv, og i samfundet, må vi menneskets ressourcer i et nyt lys – vi må hente frem de iboende ressourcer. Med en ny forståelse for hvordan vi fungerer som mennesker, og hvordan vi kan træne vores hjerne, kan vi kommunikere godt på tværs af religion, kultur, etnicitet og geografisk tilhørighed.

»Lige meget hvem du er, kan du udnytte hjernens kapacitet til at få et bedre liv, bedre relationer og være et individ som skaber bedre løsninger i samarbejde med andre. Mennesker trænger simpelthen mere empati og kærlighed, og at få lære om egne ressourcer!« understreger Deborah.

I dag, imod alle odds, er Deborah frisk og rask, og lever et liv med et utrætteligt engagement for at hjælpe andre mennesker med at skabe sig et godt liv!

Udgivelser

2011: Magisk Hverdag, i samtale med Kim Bjørnqvist, Gyldendal, ISBN 9788205464384

2013: Magical Moments, i samtale med Kim Bjørnqvist, Morgan James Publishing, ISBN 9781614488040

2014: Ta tak i livet ditt – før noen andre gjør det, i samtale med Kim Bjørnqvist, Gyldendal, ISBN 9788205424203

2017: Kvalifisert for fremtiden, Deborah Borgen og Cecilie Stenhaug, Kolofon, ISBN 9788230016824.
Revidert utgave kommer 2023.

2018: Tutu og det magiske rommet, Deborah Borgen og Cecilie Stenhaug, Kolofon, ISBN 9788230018453

Modtag nyheder fra
Unique Mind ESP – DK
direkte i din indboks.

Ved at trykke send samtykker du at Unique Mind ESP – Danmark kan sende dig nyheder og information. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet med et enkelt klik.

– En stressfri zone

med grundøvelsen i DB-System®.

Afspændingsøvelse giver god restitution til kroppen, og resetter hjernen til en naturlig rolig tilstand.

Den hjælper os til at stresse ned, og giver ro i tankerne. Øvelsen er enkel at udføre og giver dig gode resultater ved jævnlig brug.