Publiceringer

Her finder du publiceringer på DB-System®. Du finder en opsummering af forskningsresultater her.

Svetla Velikova, Haldor Sjaaheim og Bente Nordtug

Publiceret 12. januar 2017 i Frontiers in Human Neuroscience

At blive ledet gennem forestillings- og visualiseringsteknikker er udbredt i moderne kognitiv terapi. Brug af meditation har også blevet mere og mere vanligt i terapeutiske tilnærmelser.

I denne studie blev der for første gang undersøgt effekten af selv-ledet positiv imaginær træning, og en hjemmetræning med Selv-ledet Imaginær Meditation.

Nogle af hovedkonklusionerne er at grundkurset i DB-System® kan fremme psykisk velvære, fremme evne til selvregulering og forebygge depression.

Læs hele forskningsartiklen

 

Artikel – Framtid i Nord: Hjernetrening kan gjøre deg lykkeligere

Artikel – Forskning.no: Tanketeknikken som kan hjelpe mot depresjon

Artikel – Frontiers Science News: Teach yourself everyday happiness with imagery training

Svetla Velikova og Bente Nordtug

Publiceret 9. januar 2018 i Frontiers in Human Neuroscience

I denne studie undersøgte forskerne om grundkurset i DB-System®, i tillæg til at have en effekt på følelsesmæssigt velvære, også har en effekt på kognitive funktioner. Det blev gennemført tester, som deriblandt undersøgte hukommelsesfunktioner, kognitiv fleksibilitet og social forståelse.

Forskningen bekræfter fund i den første studie (følelsesmæssigt velvære). Der vises ogs til at hjernen får funktionelle ændringer, som giver en forbedring i kognitive funktioner.

At forbedre følelsesmæssigt velvære og kognitive funktioner er nyttigt for raske mennesker der studerer, arbejdet og går i skole. Det kan derfor være et nyttigt værktøj inden personlig udvikling generelt. I artiklen diskuterer de hvorvidt træningen også kan give en positiv effekt i behandling af psykiske lidelser og hjernesygdomme.

Læs hele forskningsartiklen

Artikel – Forskning.no: Slik blir du lettere til sinns

Artikel – Nord universitet: Slik blir du lettere til sinns og smartere

Olaug Julie Aasan, Hildfrid Vikkelsmo Brataas og Bente Nordtug

Publiceret 17. februar 2022 i Frontiers in Psychiatry

En god relation mellem behandler og patient, har signifikant betydning for effekten af behandlingen. I denne kvalitative studie var målet at undersøge og beskrive sundhedspersonalets erfaringer med at håndtere modoverførsel, ved hjælp af Selv-ledet Imaginær Meditation fra programmet DB-System®.

Deltagerne i studien rapporterede at de blev bedre til at håndtere personlig sårbarhed, sætte tydeligere grænser og praktisere egenomsorg. Dette ledet til en oplevelse af at få til bedre relationer med patienterne.

En hovedkonklusion var at sundhedspersonale blev bedre til at håndtere modoverførsel. Dette handler om hvordan behandlerens egne uløste indre konflikter kan påvirke patientrelationen, der igen påvirker effekten af behandlingen.

Læs hele forskningsartiklen

 

Artikel – Rus&Samfunn: Hvordan håndtere negative følelser hos «den gode hjelper»?

Modtag nyheder fra
Unique Mind ESP – DK
direkte i din indboks.

Ved at trykke send samtykker du at Unique Mind ESP – Danmark kan sende dig nyheder og information. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet med et enkelt klik.