Projekter

Projekt – psykisk sundhed og misbrugsarbejde

Vi har indgået en aftale med Trondheim Kommune om et projekt i psykisk sundhed og misbrugsarbejde.

Målet med projektet vil i første omgang være, at medarbejdere fra en afdeling, i hver af de to enheder, »Enhed for rusmiddeltjenester« og »Enhed for psykisk sundhed og rusmidler«, gennemfører kurset BevidsthedsTræning, efterfulgt af tilhørende opfølgning. Det er også inviteret ind medarbejdere fra andre afdelinger.

Projektstart august 2018.

Opdatering januar 2019:
Der er gennemført to dage med BevidsthedsTræning, en dag med opfølgning og to nye dage med BevidsthedsTræning, tilpasset enhederne.

Vi er nu inde i en fase med aktiv brug af teknikkerne, i det praktiske arbejdet i enhederne.

Det er udviklet et skræddersyet kursus for kvinder udsat for vold i nære relationer. Dette er nu under afprøvning. 

Skoleprojekt

I januar 2019 startede vi et skoleprojekt på Steinerskolen i Vestfold. Lærere og elever fra to klasser på mellemtrinnet gennemgår kurset og vejledes igennem programmet Kvalificeret for fremtiden.

Programmet består af kurset BevidsthedsTræning, en trinvis vejledning i hvordan arbejde med voksenrollen og en værktøjskasse til at arbejde med psykisk sundhed og livsmestring i skolen.

Målet med projektet at få erfaring med brugen af programmet i skolen, sådan at vi får mere kundskab om, hvordan arbejde målrettet med psykisk sundhed og livsmestring i folkeskolen.

Gennemførte projekter

Billeder fra projekt i Løken Børnehave

I marts 2017 startede vi et projekt i Lørenskog kommune, mere specifikt i Løken børnehave.

Målet med dette projekt var at få erfaring med vores pædagogiske oplæg i børnehaver, som beskrevet i Kvalifisert for fremtiden.

Personalet har gennemført to kurser i BevidsthedsTræning. I efterkant af kurset fulgte personalet en trinvis vejledning i, hvordan arbejde med voksnes samspilskompetence og børn og unges livsmestringskompetence.

Personalet fik vejledning i, hvordan de kan integrere gode rutiner, for målrettet refleksionspraksis i deres arbejde. Et vigtigt fokus var interaktionen (samspillet), der sker i møde med børn, foresatte og kolleger.

I tillæg brugte personalet samlingsoplægget om bilen Tutu, der rejser rundt om i verden for at hjælpe børn med at håndtere små og store opgaver og udfordringer, vi kan møde i livet.

I efterkant af projektet har Løken Børnehave integreret programmet Kvalifisert for fremtiden i deres årsplan for 2018/2019.

Modtag nyheder fra
Unique Mind ESP – DK
direkte i din indboks.

Ved at trykke send samtykker du at Unique Mind ESP – Danmark kan sende dig nyheder og information. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet med et enkelt klik.