Det er sagt at
mennesket er en
intelligent skabning

Blog: Det er sagt at mennesket er en intelligent skabning

Fred i verden er noget, som mange mennesker ikke kan forholde sig til, fordi det virker for stort og kompliceret, når vi ser, hvad som foregår i samfundet – vores eget land og resten af verden. Det er mange arrangementer og aktiviteter, og til stadighed igangsættes der nye projekter for at skabe bedre løsninger for en mere fredelig verden. Det er sagt at mennesket er en intelligent skabning. Ikke ved jeg…. Det skulle da ikke være så svært at leve, det vi vil se.

Ikke ét sted er der fokus på menneskets mentale holdninger, og hvordan ændre disse, og her ligger løsningen. Så enkel, dog så kompliceret. Ethvert menneske sidder med nøglen og bestemmelsen til en mere fredelig verden.


Fred kan ikke besluttes af politikere, fred må skabes i ethvert menneske

Fred kan ikke besluttes af politikere, fred må skabes. Selv det mest folkerige land i verden består af enkeltindivider, og det er her kompleksiteten kommer ind. Mennesket, du og jeg, bliver nødt til at være den som er villig til at foretage forandringer og skabe fred.

There’s a place in your heart and I know that it is love.
And this place could be much brighter than tomorrow
And if you really try you’ll find there’s no need to cry
In this place you’ll feel there’s no hurt or sorrow.

Disse strofer er hentet fra en sang sunget af Michael Jackson. Sangen hedder »Heal the world« og vi elsker den med god grund. Sangen har et budskab, som vi kan føle, og den giver os håb, selvom vi måske ikke ved, hvordan vi skal være i denne tilstand af ubetinget kærlighed.


Ubetinget kærlighed er en naturlig tilstand vi er i, når vi bliver født

Kærlighed er grundlæggende i alle mennesker, og er en følelse vi konstant jagter. Når vi ikke helt ved hvordan vi skal finde denne følelse inde i os, finder vi mange andre former for kærlighed. Vi forsøger at finde noget der udtrykker den grundlæggende kærlighed. For eksempel i kærlighed mellem mand og kvinde, kærlighed i venskab, i religion, i politik, en god følelse fra en vellykket karriere, fra rusmidler eller endda materielle ting.

Ubetinget kærlighed er en naturlig tilstand vi er i, når vi bliver født. Der findes en måde at komme tilbage til denne tilstand af kærlighed, som Michael Jackson taler om her.

Den er udfordrende komplekst, men enkel. Mennesket, enkeltindividet du og jeg – vi bliver nødt til at erkende vores egen adfærd og vores holdninger, og være villige til at tage ansvar. Som enkeltindivider bliver vi nødt til at tage fat og ændre de holdninger som ikke skaber fredelige løsninger i vores liv og vores omgivelser, for så at påvirke videre til et fællesskab.

Michael Jackson sang det så godt i en anden sang også:

I’m starting with the man in the mirror
I’m asking him to change his ways
And no message could have been any clearer
If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself, and then make a change.

Hvis der overhovedet skal skabes fredelige løsninger og en verden i fred, da holder det ikke bare med en international dag for fred. Ej heller at nogle få individer skal gøre det.

Vi, der lever i dette århundrede, er ikke de første som har talt om verdensfred, det har vi gjort i århundreder. Svaret er, at der er et tankesæt, holdninger og en filosofi, der bliver nødt til at ændres og det må den enkelte gøre.  


Tankesæt, holdninger og vores filosofi er nødt til at ændre sig

Det er nu vi har chancen, nu hvor vi forstår hvordan hjernen fungerer og dens evne til at ændre sig, aflære og lære på nyt. For det er igennem at ændre holdninger og tanker, vi har lært som barn, at vi kan ændre vores eget liv som voksen. Vi kan ikke længer sige, at vi ikke ved hvordan verden skal blive et bedre sted, for det gør vi!

Nøglen til fred ligger i hver og en af os. Des flere som accepterer dette og er villige til at gøre ændring i sig selv, desto hurtigere kommer vi til det de fleste af os drømmer om: En fredelig verden at bo i, for os i dag og dem der kommer efter os.

– Deborah Borgen
Grundlægger

Modtag nyheder fra
Unique Mind ESP – DK
direkte i din indboks.

Ved at trykke send samtykker du at Unique Mind ESP – Danmark kan sende dig nyheder og information. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet med et enkelt klik.