Mental træning – ikke kun for atleter

Mental træning – ikke kun for atleter. Silhouette av person som hopper i solnedgang. Tekst i bildet: Mental forståelse – giver det gode liv!

For at forstå mental træning, må vi også forstå ordet mentalt.

Mange kan være bange for selve ordet mentalt, fordi vi forbinder det til noget »psykiske ting«, vi ikke ønsker at forholde os til.

Det mentale er netop det, der kan give os det gode liv, og forbygge vores mentale sundhed, så vi er fri for at ramme muren, på et senere tidspunkt i livet.

Det mentale handler om vores tankeprocesser, og hvordan vi bruger vores tanker til enten en positiv og konstruktiv tænkning, eller til en negativ og destruktiv tænkning, hvor vi lader vores følelser og fantasi overtage styringen.

Mental træning = mental sundhed

Vi accepterer mental træning når det gælder atleter, for alle er enige om at der findes nogle »mentale blokeringer«. I store mesterskab, råbes der ekstra højt, når atleterne ikke præsterer, som vi landsmænd ønsker at de skal gøre.

Alligevel forbinder vi ikke atleten med nogen mental lidelse, kun at de har brug for at »sortere« lidt i tankerne. Sådan er det for alle mennesker, uanset hvem vi er, og hvad vi arbejder med. Vi har brug for at »sortere« lidt i tankerne.

Dette er vores mentale sundhed.

Hvad er mental træning?

Mange mennesker samler og samler, og har ikke lært noget om hvordan de skal håndtere uønskede følelser. Vi »fejer dem ind under gulvtæppet« eller »låser dem inde i skabet«, hvor de får vokse sig større og større. Vi kan se på det, som en trold i skabet, hvor trolden kun eksisterer i vores fantasi.

Mental træning er at sætte lys på fantasi-trolden, sådan at det kan sprække. For at fantasi-trold ikke skal skabes på nyt, må vi forstå hvorfor det blev til en trold, sådan at ændring kan komme. Igen, det samme som atleten har gjort, når han/hun kommer forbi »blokeringen« og tager guld.

Vi må også gøre handlinger

Jeg synes også det trist at se, at foreninger for mental sundhed bare får flere og flere medlemmer. Dette er en stor udfordring for vores samfund, og vi bliver nødt til at seriøst gribe fat i den. Det hjælper ingen at der bare diskuteres, uden at vi også gør en handling.

Det er opbygget »myter« som vi må nedbryde og ændre. For at gøre ændringer, må vi lære en ny forståelse om vores mentale sundhed, og være villige til at forholde os til den på en anden måde, end det vi har gjort hidtil.

Mental træning og mental sundhed for alle

Jeg har selv fjernet mange forskellige trold i skabet, og gennem det kan jeg være godt forberedt på livets mange situationer. Selvfølgelig er det jeg, som må være villig til at se og gøre noget, for at ændre.

Teknikkerne findes og træning for balance mellem fornuft og følelser har vi også. For mig handler det om at gøre dette kendt, og give andre samme mulighed – atlet eller ej;)

Mental forståelse giver det gode liv!

Signatur Deborah Borgen

Modtag nyheder fra
Unique Mind ESP – DK
direkte i din indboks.

Ved at trykke send samtykker du at Unique Mind ESP – Danmark kan sende dig nyheder og information. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet med et enkelt klik.