Vold i hjemmet
– Ny forståelse og handling er nødvendig

Blog: Vold i hjemmet – en ny forståelse og handling er nødvendig

Det er vigtigt at verden forstår dette emne, sådan at vi kan ændre en udvikling, vi ikke ønsker at tage del i. Bagom enhver mishandling ligger et traume, synlig eller usynlig. I et tilfælde af mishandling findes der en gerningsperson og et offer – og de har brug for hjælp. Vi har brug for en ny forståelse om mishandling, og vi må være villige til at finde årsager, og ikke bare symptomer. Det vil sige, at vi må se mere end det ydre, og det fysiske.


To typer mishandling

Hvad betyder ordet mishandling? Ordet er en kombination af: misforstået og handling. Det er nemt at erkende hvordan vi behandler andre, når vi forstår dette. For eksempel at skrige eller råbe ad nogen, er én misforstået brug af stemmen, og derfor en mishandling.

Der findes to typer mishandling: fysisk og psykisk. Fysisk mishandling kan fx være fysisk skade som bank; seksuelt; økonomisk; alkohol- eller stofmisbrug. Psykisk mishandling kan fx være overvågning, ligegyldighed eller forsømmelse; mundtlig mishandling; manipulation; fornærmelse, ydmygelse eller passiv-aggressiv adfærd.


Hvorfor mishandler nogen mennesker andre som de er glad for?

Det at føle tryghed i eget hjem kan føre til en vane, hvor vi slipper fri følelser bag en lukket dør. Hvis en person ikke har lært, hvordan de skal tackle følelser, på en balanceret måde, kan følelser bygge sig op, og pludselig eksplodere mod nogen, som de er glade for. De har måske ikke tænk at skade nogen, men det er desværre resultatet. En anden grund kan være, at vedkommende er opvokset i et miljø, hvor vold har været den eneste måde at tackle vanskelige følelser på. Dette fører desværre til uønsket adfærd, fordi de ikke er bekendt med alternativer.

Hjernen udvikler sig på denne måde. Det begynder fra vi er et foster, fortsætter gennem barndom- og ungdomsårene, hvor læring, oplevelser og observationer finder sted, og skaber spor i hjernen. Hjernen bruger disse kendte spor, indtil de er ændret. Det betyder, at vis et spor for vold er skab i hjernen, kan det være den eneste adfærd denne person har lært at bruge.


Hjernen er nøglen

Ændring er muligt, for de som ønsker det, og hjernen er nøglen. For at undgå følelsesmæssige udbrud, må vi lære at forstå og tackle følelser, sådan at de ikke bygger sig op. Da hjernen er fleksibel, kan gamle spor ændres, og dette er den eneste måde at opnå varige ændringer på.

En person kan måske tro, at de ikke misbruger andre, eller opfører sig på en truende eller skadelig måde. At være bevidst på ordene der betyder misforstået og handling, kan være det første trin til forståelse. Det er også helt nødvendigt at være villig til at ændre sig, for at udvikle sig væk fra mishandlende adfærd.

DB-System® kan hjælpe et offer til at behandle følelsesmæssige ar, og kan også hjælpe til en balance mellem følelser og fornuft. Jeg var et offer, inden jeg tog i brug de mentale teknikker, der balancerede min hjerne, skabte nye spor og ændret hændelser fra mit eget liv. På denne måde skabte jeg et bedre og mere fredelig liv.

Når hjernen er i balance, er det muligt at reagere på en balanceret måde mellem følelser og fornuft. Det er muligt at opnå en fredelig hverdag. Fred i ethvert menneske fører til fredelige familier og videre, til en fredelig verden.

– Deborah Borgen
Grundlægger

Modtag nyheder fra
Unique Mind ESP – DK
direkte i din indboks.

Ved at trykke send samtykker du at Unique Mind ESP – Danmark kan sende dig nyheder og information. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet med et enkelt klik.