Hjernen gør præcis det den får besked om

Det mentale isbjerg bruges, i vores BevidsthedsTræning, som en forklaringsmodel på vores bevidste og ubevidste kapacitet.

Den synlige del af et isbjerg er det fysiske ydre, hvor vi er vågne og bevidste. Den del af isbjerget, der ligger under vand, kan sammenlignes med det kreative indre, hvor søvn og det ubevidste hører til.

Isbjerget bygges fra vi ligger i mors mave. I de første leveår og til vi er cirka seks-syv år, bygges isbjerget uden analyse. Vi får med os holdninger og sandhedet fra vores omgivelser. Når vi får evnen til analyse, bygger vi videre på det grundlag, vi allerede har. Som teenagere har vi lagt grundlaget for vores holdninger, der bliver automatiseret i voksen alder. Vi er kommet til den bevidste del, og det ubevidste bliver usynligt for os.

Ser vi på fordelingen på det bevidste og ubevidste, betyder det, at vores største kapacitet ligger i den ubevidste del. Det er disse ubrugte ressourcer og dette niveau vi må have tilgængeligt i vores hverdag, for at kunne løse de problemer, der udfordrer os, i vores liv og samfund.

I vores daglige bevidsthed er meget af det ubevidste gemt og glemt for os. Skal vi ændre på de holdninger og sandheder vi har med os, må vi ind på de ubevidste niveauer. Vi ved i dag at det er muligt at ændre, fordi vi faktisk, i en vis grad, kan forme vores egen hjerne. Hjernen er på mange måder som kroppen ellers; ulige områder kan trænes, og igennem dette også ændres. I BevidsthedsTræning øges hjernens plasticitet, noget der betyder, at vi hurtigere kan gøre ændringer.

Tænk dig at hjernen er fuld af spor med information fra vores opvækst. Afhængigt af lærdom og hændelser, vil hjernen automatisk følge et kendt spor, når vi gennem tanker og følelser giver »besked«.  For eksempel når vi skal børste tænder. Vi tænker at nu skal vi børste tænder, og hjernen henter information fra lærdommen, om hvordan dette gøres. Helt automatisk børster vi tænder, uden at tænke på hvordan vi skal børste dem. Hvis der ligger mange negative følelser omkring det at børste tænder, fra da du var lille, vil hjernen styre væk fra det. Du vil måske lade være med at børste tænder, eller synes at det er et mas. Følelser styrer os, og smertefulde og dårlige følelser styrer vi væk fra/undviger.

»Hjernen gør præcis som den får besked om«, også når vi ubevidst træffes i følelser. Jeg havde angst for at tage elevator, fordi jeg tidligt havde lært, at elevatoren kunne stoppe og da fik vi ikke ilt. Der lå masser af ubevidst frygt omkring lærdommen. Det ledet til, at når jeg gik forbi en elevator, begyndte hjertet at banke lidt ekstra og jeg fik en ond stikkend i brystet. Hjernen fulgte sporet, selv om jeg havde sagt til mig selv, at jeg ikke skulle gå ind i elevatoren.

Sådan kan vi opleve det med mange ting i vores hverdag, og vi forstår ikke vores egen reaktion. Ved at lære, at forstå hvordan hjernen fungerer, kan vi lære at forstå og ændre de ting vi måtte plages med eller får reaktioner på.

I BevidsthedsTræning lærer vi at bruge en teknik for at selv kunne ændre de spor, vi ikke ønsker – og lave nye spor, som vi kan følge. Teknikken er beskrevet i min bog »Magisk Hverdag«, fordi jeg ønsket at alle skal kunne have mulighed for at ændre gammel lærdom. Denne teknik ændret mit liv for tredive år siden, og er fortsat med til at hjælpe mig at håndtere nye situationer, der kan være udfordrende.

Vi har alle muligheden, hvis vi vil!

– Deborah

Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på print
Del på email

»Det kan da ikke være
så enkelt«

Dette kan høre kompliceret ud, men efter snart tredive år med egen udvikling og testning, har jeg fundet et enkelt koncept. For at være sikker på, at metoden virker, bad jeg forskere om at se nærmere på, hvilke resultater vi kan forvente at få, med BevidsthedsTræning. Det, at noget som er komplekst, faktisk kan gøres på en enkel og systematisk måde, er lige præcis en af mine udfordringer, hvor jeg har mødt og møder modstand fra mange hold. Det er fordi vi har lært at være skeptisk, hvis noget er for enkelt, ”det kan da ikke være så enkelt”.

Læs mere »

Modtag nyheder fra
Unique Mind ESP – DK
direkte i din indboks.

Ved at trykke send samtykker du at Unique Mind ESP – Danmark kan sende dig nyheder og information. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet med et enkelt klik.