Livet består faktisk af alt – liv og død og alt imellem

Blog: Livet – liv død og alt imellem. Kvinde der læser i en bog.

Jeg har altid villet meget, og nogle gange for meget. Men gør det noget? Nej, det at ville en masse i livet, er lidt af det at være menneske. Det vigtigste er at håndtere tanker og følelser som kan dukke op. Du ved, de tankerne som ligger på vent, for at se, om det er noget de kan slå ned på, og de følelser som pludselig er der, og gør, at du kan miste både mestring og god-følelsen.

Det at kunne forstå, hvordan vi fungerer i tanker og følelser, har hjulpet mig til at tage kontrol på de snigende tankerne, med tilhørende følelser og vice versa. Med vores følelser kommer tankerne, præcis sådan vores tanker giver os følelser. Vi kan svinge op og ned i humør, lige som en rutsjebane. Og da er det ekstremt dejligt at i det mindste have en vis kontrol med tilhørende teknikker.

Da min mor og min bror alvorligt syge, kom det som et lynnedslag. I tillæg til kurser, foredrag, skrive bøger, blog og andre opgaver, der naturligt følger med, når man driver en virksomhed, var jeg først og fremmest en datter og en søster. De første 6 måneder gik godt, og tilmed indlæg til bloggen blev der skrevet. Så kom dagen da min bror gik herfra. Og med han forsvandt også overskuddet og glæden ved at skrive en blog.

Jeg blev nødt til at bruge alt det som livet havde lært mig, og teknikkerne jeg deler med andre på kursus. Nu kom alle tanker som havde ligget på vent i hovedet, og de kom på samme tid, og med tankerne følger også følelserne som kan tappe os for livsglæde og mestring.

Hvad er noget af det første, der dukker op, når vi møder denne siden af livet? Jo, nu må jeg klare at holde facaden, for hvis ikke, er jeg ikke vellykket. Eller følelsen af at jeg ikke strækker til, at vi ikke kan være der for andre, at andre skal synes… Det lidt spændende at se, at vi endnu er der, hvor vi er optaget af facaden i stedet for det enkelte individ, og den vi egentlig er, uden facaden. Den vi egentlig er, vil altid sejre, medens facaden kan slå sprækker og nedbrydes.

Tanker som at vi ikke må have det godt i en sådan periode, kommer også tit op. Den holder os nede, men er også bare et udskud fra det at holde facaden på plads. Alt må i grund være »perfekt«. Snigende kommer følelsen af at ikke mestre. Alle disse tanker og følelser afholder os også fra at sætte mål i livet. Vi giver os ikke selv anledning til at tage pauser, eller prioritere, men må hele tiden »køre på«.

Mine tanker og følelser er mine, og det er kun mig, der kan sortere de. Da er det vigtigt at se på opgaver der må gøres, for at se, om noget kan delegeres bort eller sætte på pause. Derfor blev blandt anden min blog sat på pause. Samtidig må jeg sørge for at jeg accepterer og har fred med det selv, sådan at den ikke bliver liggende som et pres og stress. Jeg brugte teknikken Natfilm til at bearbejde sorg og i tillæg sortere tanker, som jeg ikke ville have. Samtidig hjalp den mig til at få oversigt over næste dag. Jeg måtte også bruge Det Kreative Hjørne for at ændre på gamle spor, der dukkede op fra det ubevidste.

En dag ad gangen, bevidst vælge hvilke tanker som giver energi, og hvilke som er nedbrydende. Nemt? Nej, ikke altid, men det er dette teknikkerne hjælper mig med. Jeg var ekstra bevidst på den indre kritiker, som af og til åndende mig tæt i nakken.

Dette gav mig overskud til at tage vare på mine nærmeste, som havde brug for mig i sit liv, samtidig som jeg afholdt mine kurser og skrev fagbog, der skulle ud på markedet.

Den indre styrke vi har til at være det vi er, er bare helt guld. Da behøver vi ikke at tage hensyn til om nogen andre synes, det er mærkeligt at jeg ikke blogger, eller prioriterer det, som er vigtigt for dem. Vores opgave er at passe på, at vi har det godt i vores følelser, og tage kontrol over de tanker som tager os på afveje. Det er faktisk muligt at have det godt i livet, selv om der kan storme hårdt nogle ganger, og når vi har det godt, er vi til den bedste hjælp for andre også.

Derfor vil jeg fortsætte at blogge for at inspirere og motivere. Min drøm er at mennesker skal se sin værdi og styrke den ved at »bare« være den de der.

Jeg er taknemlig for at have sådanne værktøj, og at min hjerne fungerer så effektivt, som den er trænet til. Sådan at jeg kan tage hånd om følelser i mig selv og samtidig strukturere mit hoved til at fungere på en konstruktiv måde – til nytte for mig selv og de omkring mig.

Det er ganske så naivt at tro, at livet bare skal være en ydre facade med lykke og glamour. Livet består faktisk af alt – liv og død og alt imellem. Vi bliver bare nødt til at lære at håndtere det.

– Deborah Borgen
Grundlægger

Modtag nyheder fra
Unique Mind ESP – DK
direkte i din indboks.

Ved at trykke send samtykker du at Unique Mind ESP – Danmark kan sende dig nyheder og information. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet med et enkelt klik.