Vi bygger om på vores hjemmeside ‘on the go’. Vi ændrer side for side og tager en del ad gangen. Derfor vil det være enkelte links der ikke fungerer og nogle tekster der ikke er færdige. Vi beklager bryderiet dette medfører.

Referencer

Øget kundskab i skolen

Barn læser

Hej Unique Mind ESP,

Jeg arbejder som lærer og specialpædagog i grundskolen og har gennemført flere kurser hos jer. Nu vil jeg fortælle om en undervisningstime jeg havde her en dag. Grunden til at jeg ønsker at dele oplevelsen med jer er, at jeg ved, I har som mål at bringe kursets tanker, ideer og kundskab ind i skolen. Dette støtter jeg til det fulde.

Temaet for undervisningen var ’sådan fungerer hjernen’, og er en del af oplæringen i naturfag i 3. klasse. I udgangspunktet havde jeg tænkt at holde mig til lærebogen og fortælle rent ’teknisk’ om hjernens struktur og funktion. Natten inden fik jeg dog en indskydelse om at ændre lidt på oplægget. Det endte med, at vi talte om intuition, mavefornemmelse, højre og venstre hjernehalvdel, og hvordan positive/negative tanker påvirker kroppen og mennesker omkring os. Elevene gjorde en ’øvelse’, hvor de kun tænkte på noget der irriterede dem (det blev faktisk koldere i rummet, noget en pige kommenterede på), for derefter at tænkte på noget sjovt, lysbetonet og positivt. Bagefter reflekterede vi på, hvad der føltes bedst og gav mest energi. Mange havde tanker omkring hvordan de ofte mærker en mavefornemmelse når de skal tage valg eller beslutninger, men at det ikke altid er så nemt at følge den. Vi øvet også på at trække vejret dybt, for lettere at kunne slappe af og holde fokus. Nu starter vi ofte undervisningen på denne måde.

Eleverne var meget engagerende og syntes timen var sjov og spændende. Vores skole har kun glasvægge mellem rummene, og i midten af timen bemærkede jeg, at nogle af lærerne og assistenterne stod ved væggen og fulgte med på hvad der blev sagt. Selv om jeg kun talte på en meget simpel måde, om en meget lille del af hvad i i Unique Mind ESP formidler på kursus, bemærkede jeg at det lille jeg fortalte påvirket elvene til at reflektere over deres egne tanker og følelser på en anden måde end jeg har oplevet før. Jeg er sikker på, at øget kundskab i skolen om hvordan vi fungerer som mennesker, kan både fremme læring, bidrage til et bedre miljø i klassen og være en vigtig faktor for at få sat en stopper for mobbe-problematikken.

Sådan jeg ser det burde emnet indgå i kundskabsløftets fagplan som omhandler krop og sundhed/naturfag.

Held og lykke. Fortsæt det gode arbejdet J

Med venlig hilsen

Berit

Del på facebook
Del på twitter
Del på print
Del på email

Ændret mig radikalt

Jeg har ændret mig radikalt efter vores første møde. Jeg mærker hvordan jeg på alle måder er en tryggere, mere hel, gladere og bedre person.

Læs mere »

Repetition giver vækst

Hver gang jeg repeterer, sker der magiske ting på kort tid. I tillæg til al den ekstra flow som kommer i efterkant af kursus, som for eksempel at køen pludselig forsvinder, bliver mere tålmodig, bussen kommer nøjagtig i det jeg ankommer holdepladsen osv.

Læs mere »

Modtag nyheder fra
Unique Mind ESP – DK
direkte i din indboks.

Ved at trykke send samtykker du at Unique Mind ESP – Danmark kan sende dig nyheder og information. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet med et enkelt klik.